Houtskeletschool ‘De Vlindertuin’: klaar voor het onderwijs van morgen

Veel blije gezichten in Londerzeel. Op 18 april opende de kleuterafdeling van de plaatselijke Centrumschool er namelijk de deuren: directeur Katelijne Jespers, de schepen voor onderwijs, de burgemeester, de kinderraadsleden en nog heel wat andere prominente genodigden tekenden present.

Scholenbouw dringend nodig

Het verhaal achter deze scholenbouw? Wel, de gebouwen van de kleuterschool in de Lijsterstraat zagen het levenslicht in de vroege jaren ‘70. Dankzij de rustige ligging en de afzonderlijke kleuterafdeling groeide de plek uit tot een bloeiende kleuterschool. Na meer dan 40 dienst geraakte het schoolgebouw echter verouderd. Een modernisering drong zich op, zodat de Centrumschool een warme thuis kan blijven bieden aan de meer dan 100 leergierige kleutertjes.

Energiezuinige scholenbouw

Daarom koos de Centrumschool voor houtskeletbouw. MBS realiseerde in Londerzeel een nieuw schoolcomplex, en directeur Katelijne Jespers is opgetogen over het resultaat van deze scholenbouw: “De nieuwe school is niet alleen energiezuinig. Ze telt ook vijf ruime klassen met veel lichtinval, een overdekte speelplaats, klastuintjes... De dromen van de juffen en de meester zijn werkelijkheid geworden. De kleuterschool kreeg ineens ook een nieuwe naam: ‘Centrumschool De Vlindertuin’. Kortom, we zijn klaar voor het onderwijs van morgen.”

Benieuwd naar onze andere voorbeelden van scholenbouw? Neem een kijkje achter de poorten van onze houtskeletbouwscholen