Meer info? Klik hier!

Uw partner in industriële houtskeletbouwprojecten

Machiels Building Solutions (MBS) is de grootste Belgische industriële producent van houten bouwelementen (muren, vloeren, daken).

Onze houten bouwelementen bieden de ideale oplossing aan architecten, studiebureaus, bouwbedrijven, overheden en projectontwikkelaars (b2b) in de Benelux om gevels, kantoren, woningen of publieke gebouwen te renoveren of te bouwen.

SLIM GEPRODUCEERDE HOUTSKELET BESPAART 65% CO2 TEGENOVER TRADITIONELE WONING

Mocht je de koolstofopslag in het blanke dennenhout ook in rekening brengen dan zijn houtskeletwoningen CO2-neutraal. “Maar ook zonder dat we dit in rekening mogen brengen, blijkt uit de Product Life Cycle Assessment die we hebben laten uitvoeren dat we op alle vlakken beter scoren dan een traditionele woning uit steen, cement en staal”, zegt Daan Peeters van Machiels Building Solutions.

Gepubliceerd op 28.09.2023
Auteur Koen Lauwereyns, Bouwkroniek

 

Lees meer

Machiels Building Solutions produceerde net vóór het bouwverlof zijn 1.000ste energiezuinige vakantiewoning in houtskeletbouw.

PERSBERICHT:

Een mooie mijlpaal voor Machiels Building Solutions: de houtskeletbouw specialist produceerde net vóór het bouwverlof de 1.000ste vakantiewoning in zijn productiehal in Genk.

De 48ste vakantiewoning van de 87 stuks, die Machiels Building Solutions in samenwerking met de aannemer Van Roey uit Rijkevorsel, produceerde voor het Zeeuwse vakantiepark “de Veerse Kreek” staat dus nu op het palmares van MBS symbool voor de 1.000ste houtskeletbouw recreatiewoning.

MBS is gespecialiseerd in houtskeletbouw, waarbij eerst alle bouwelementen, inclusief ramen, deuren en houten gevelbekleding in de fabriek worden geproduceerd. De elementen die worden geproduceerd in de fabriek in Genk worden vervolgens op de site gemonteerd. De vakantiewoningen, die beantwoorden aan dezelfde eisen als gewone woningen, verbruiken geen fossiele brandstoffen.

Machiels Building Solutions (MBS) mocht eerder voor Center Parcs reeds 401 vakantiewoningen bouwen in het grootste vakantiepark van Duitsland, park Allgäu, gelegen aan de voet van de Alpen. In 2020 engineerde, fabriceerde en leverde MBS 115 houtskelet 3D-aanbouw units voor Center Parcs De Eemhof in Zeewolde (NL). In het Belgische Dilsen-Stokken werden er op de voormalige mijnsite binnen een tijdspanne van 10 maanden, 250 energiezuinige villa’s in houtskeletbouw opgetrokken in het vakantiepark Terhills en heel recent, in mei 2023, opende het Certer Parcs, Park Eifel aan de voet van de Alpen. MBS produceerde voor dit park 80 woningen.

De vakantiewoningen voor het vakantiepark Le Bochetay in de Vlaamse Ardennen en voor Buitenhof De Leistert in de omgeving van Roermond (NL) brengen de teller nu op 1.000.

Op dit moment beschikken we al over de grootste industriële productiecapaciteit voor houtskeletbouw in de Benelux. Onze productielijnen kunnen in een korte tijd een groot aantal houtskeletbouwelementen produceren, met een gegarandeerde kwaliteit. Daarom zijn we in staat om dergelijke opdrachten tot een goed eind te brengen”, zegt Daan Peeters, General Manager van Machiels Building Solutions.

Over Machiels Building Solutions: Machiels Building Solutions, met als aandeelhouder Group Machiels, is de grootste Belgische industriële producent van houten bouwelementen (muren, vloeren, daken). Architecten, studiebureaus, bouwbedrijven, overheden en projectontwikkelaars gebruiken de houten bouwelementen voor de renovatie of bouw van gevels, kantoren, woningen of publieke gebouwen in de Benelux.

Meer info :
Machiels Building Solutions
Daan Peeters, General Manager
Daan.Peeters@machiels.com

Lees meer

Van te vroeg naar verre voorsprong: MBS mikt op verdubbeling

Machiels Building Solutions, afgekort als MBS, was destijds één van de absolute pioniers in modulaire houtskeletbouw. Het bedrijf onder de koepel van Group Machiels, verhuisde van Beringen naar de voormalige Ford-site in Genk en wist stap-voor-stap de markt in te palmen. Nu de voordelen van deze bouwtechniek alom geprezen worden, maakt MBS zich klaar voor een volgende groeispurt. Dat gebeurt onder impuls van hun nieuwe CEO: Daan Peeters.

Lees meer

Vakantiepark CP Allgäu

De Kwekerij

Studentenhuisvesting Renosale

Studentenhuisvesting Roosevelt